Het idee achter Essentials Tea is ontstaan uit nieuwsgierigheid voor thee. De kwaliteit van losse thee, waarvan wordt beweert het de hoogste kwaliteit is, stelde ons steeds teleur.

Dat is de reden dat wij ons zijn gaan verdiepen in de materie van thee. Wat is nu eigenlijk High Quality en waar moet deze aan voldoen? Wanneer is thee biologisch en welke eisen zijn daaraan verbonden? Om daarvan een zo goed mogelijk beeld te krijgen, zijn wij zelf naar China gegaan om dit te onderzoeken.

We zijn daar in contact gekomen met verschillende biologische theeboeren. We hebben rondleidingen gehad op de theevelden en samen met hen thee mogen maken.

Onze zoektocht ging verder dan alleen China. Het bracht ons naar het mooie Zuid-Afrika om het verhaal achter de beste rooibos te ontdekken. We hebben hier een fantastische biologische FairTrade fabrikant ontmoet die ons rond heeft geleid en veel heeft bijgebracht over het hele verwerkingsproces.

Uiteindelijk hebben we een 200-tal theeën verzameld na onze reizen. Deze hebben we uitvoerig geproefd, besproken en weggezet in een database om daar uiteindelijk de beste en lekkerste theeën uit te selecteren.

Zo zullen wij jaarlijks onze theeleveranciers op locatie bezoeken om er voor te zorgen dat de kwaliteit ook daadwerkelijk gewaarborgd blijft.